Schooljaar 2010-2011

Zondag 12 juni

Rianke Prins overleden.

Op Pinksterzondag 12 juni 2011 kregen we het droevige bericht dat een leerling van onze school, Rianke Prins, deze zondag plotseling was overleden. Wij zijn hierdoor erg geschokt en verdrietig.
De altijd goedlachse Rianke, leerling uit groep 6, is in haar slaap overleden.
Wij hebben op school uitgebreid stilgestaan bij het verlies van Rianke en bij de verwerking
van ons verdriet. Met name de klasgenoten van Rianke hebben extra begeleiding gekregen bij de rouwverwerking.
Op woensdag 15 juni zijn ze samen met een aantal leerkrachten naar Rianke's huis geweest en hebben daar afscheid van haar kunnen nemen.
Ook hebben haar klasgenoten, samen met diverse leerkrachten, een herdenkingsbijeenkomst voorbereid.
Vrijdagmorgen 17 juni hebben we Rianke in een indrukwekkende bijeenkomst herdacht.
Er was een herdenkingstafel ingericht, er is gebeden, gezongen en alle aanwezigen hebben een kaarsje aangestoken voor Rianke.
Vrijdagmiddag was de begrafenis vanuit het dorpshuis De Nije Warf te Wouterswoude.
Veel leerlingen en personeelsleden hebben een indrukwekkende afscheidsbijeenkomst en de begrafenis in Driesum bijgewoond.
De school was deze middag uiteraard gesloten. De geplande schoolreis op woensdag 15 juni naar Walibi, waar Rianke ook mee naar toe zou gaan, hebben we uitgesteld.
In goed overleg met de ouders van Rianke en met de betrokken leerlingen en hun ouders is besloten om de reis naar Parijs voor de leerlingen uit de derde fase wel door te laten gaan.
Wij zullen ons Rianke blijven herinneren als een positieve, opgewekte meid. We zullen haar meedragen in ons hart en we hopen dat de ouders en de hele familie, maar ook haar vriendinnen en klasgenoten kracht en troost mogen krijgen om met dit onvoorstelbare verlies om te gaan.

rianke kaart   p1220988  p1230034

Vrijdag 13 en 20 mei

Keuze workshopmiddagen voor alle groepen van school.

Op deze twee vrijdagmiddagen zijn er keuzeworkshops gehouden waarbij leerlingen konden kiezen uit een twaalftal workshops (zeilen, taarten maken, gipslaarzen maken, klimmen, kanovaren, kunstwerk maken, postduiven, vissen, nailstyling, toneel, etagere maken etc)
Deze diversiteit aan workshops zijn door leerkrachten opgezet en op school of elders gedaan.

Voor hier voor een impressie van deze workshops

p1220804  zeilen jurjen

Woensdag 23 april

Survivaldag in Heerenveen met de groepen 4 en 5.

Alle scholen voor praktijkonderwijs in Friesland hadden één of meerdere teams die meededen (totaal 14 teams). Op 13 verschillende,moeilijke,enge onderdelen moest je zoveel mogelijk punten zien te halen met je team.
We leverden , net als voorafgaande jaren, prima resultaten. Beide groepen waren erg fanatiek en hebben op de verschillende onderdelen prima samengewerkt.
Het eindresultaat mag er wezen, groep 5 werd 2e en groep 4 behaalde een prima 3e plaats.

De winnaar van deze survival was (`nieuwkomer`) Piter Jelles ´De Brege`Leeuwarden

DSC02119  survivalgroep 2011

Dinsdag 15 maart

Wedstrijd raketschieten

Klik hier voor een filmpje van het raketschietenraketten

Vrijdag 11 maart

Afsluiting projectweek met powerpointpresentaties in de verschillende fasen.
De werkstukken, die door de leerlingen de afgelopen 2 weken gemaakt zijn, staan uitgestald in school en leerlingen hebben de mogelijkheid elkaars werkstukken te bezichtigen.
Daarna vonden de presentatie plaats.

p1220656 p1220639

Klik hier voor een hele bijzondere presentatie van groep 2.

Donderdag 10 maart

Uitstallen en beoordeling van de gemaakte waterraketten.
Lancering van de raketten is uitgesteld (wegens weersomstandigheden) naar 15 maart a.s.
(prijswinnaars raketwedstrijd)

p1220654 p1220651

Woensdag 9 maart

Een zestal leerkrachten van onze school hebben onder leiding van dhr. Maliepaard een mooie prestatie geleverd met het behalen van de tweede plaats op het volleybaltoernooi voor leerkrachten uit het Friese Praktijkonderwijs.

(F v Bolhuis, J Kraamer, E Herder, W de Boer, E Brandsma en H de Vries)

volleybal

Maandag 28 februari zijn we op school gestart met 2 themaweken waarin we stil zullen staan bij het thema "ruimte(vaart)/heelal" Leerlingen uit fase 1 en 2 zullen hier aan deelnemen.
Ter inleiding gaf Hans Molema, van de sterrenwacht uit Burgum, een presentatie.

Bij de praktijkvakken zullen leerlingen in groepen werkstukken moeten maken die met dit onderwerp te maken hebben.
Tijdens de theorielessen zullen leerlingen werken met informatieboekjes over het onderwerp  en zullen ze powerpointpresentaties moeten maken van alles wat ze leren, doen en maken.

Het is de bedoeling dat we donderdag 3 maart met zijn allen naar de sterrenwacht in Burgum gaan. Aan het eind van deze weken zullen we afsluiten met raketschieten en de presentaties.

Woensdag 16 februari was er een unihockeytoernooi voor leerlingen van het Praktijkonderwijs
Vrijwel alle Praktijkscholen uit Friesland deden mee aan dit sportieve toernooi in Sneek.

Het toernooi werd georganiseerd door De Diken. (PrO-netwerk Fryslan)
18 leerlingen uit de groepen 6,7,8 en 9 hebben hier aan meegedaan.
Het meisjesteam werd, na acht wedstrijden gespeeld te hebben, knap eerste en
één van de twee jongensteams werd, na een spannende finale, ook eerste.

Alle deelnemers heel erg gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat.

(Hieronder staan de twee teams die kampioen zijn geworden)