Maandag 26 augustus Introductiedag voor alle leerlingen.

Nadat we vrijdag 23 augustus de eerste schooldag alweer achter de rug hadden, is op maandag 26 augustus door iedere fase afzonderlijk een introductiedag gehouden. De vrijdag stond vooral in het teken van allerlei informatie over het nieuwe schooljaar en de maandag had als doel om het schooljaar ontspannen en op een leuke manier te beginnen. De leerlingen konden kennis maken met hun nieuwe klasgenoten tijdens diverse leuke activiteiten.

1e fase   Introductielesje met uitleg voor het komende schooljaar + kennismakingsactiviteiten,
(foto)puzzeltocht door school en andere leuke activiteiten in en rond school.

2e fase   In kleine groepjes moest er een fotopuzzeltocht gedaan worden in de binnenstad van Dokkum.
Daarna is de 2e fase nog gaan bowlen in het bowlingcentrum in Dokkum.

3e fase   Heeft gevarieerde sportactiviteiten gedaan in Adfuntureparc in Dokkum.

Al met al voor iedereen een zeer ontspannen maar erg leuke introductie dag.
Klik hier voor meer foto's van de introductiedagvan Fase 1.
Klik hier voor meer foto's van de introductie dag van fase 2 en 3.

klim    patat eten    springen

Woensdag 4 december Willeke en Simon winnen jaarlijks darttoernooi van school.

Voor het jaarlijks darttoernooi van onze school hadden zich 114 leerlingen ingeschreven.
In een omgebouwde gymlokaal werden in de ochtend de voorronden gespeeld in groepjes
van 6 leerlingen (leeftijdsgenoten.) De nummers 1 en 2 van ieder zestal kreeg een medaille.
De winnaars van ieder zestal moest s'middags opnieuw darten in de finaleronde.
In deze finaleronde moesten de beste 14 darters en 6 dartster strijden om in de finale te komen.
De finale bij de meiden ging uiteindelijk tussen Willeke Derksen en Sannah Kooistra en bij de jongens waren het de eerstejaars leerlingen Simon vd Weg en Berend Jan de Graaf.  Willeke en Simon werden de terechte winaars van ons darttoernooi.

Klik hier voor meer foto's van het darttoernooi.

dartenjongens dartenmeiden

v.l.n.r Simon vd Weg, Berend J de Graaf, Sannah Kooistra en Willeke Derksen.

Maandag 26 nov / 9 dec en 16 december Theatervoorstellingen /ouderavonden.

Op deze drie maandagen is er in de verschillende fasen van onze school gewerkt aan de thema's genotsmiddelengebruik en het maken van keuzes. Overdag hadden de leerlingen workshops gedaan onder leiding van mensen uit theatergroep "SMOAR" . In deze workshops zijn alcohol-drugsgebruik, roken ,keuzes durven maken en groepsdruk veelvuldig aan de orde gekomen. Naast deze workshops is er iedere keer een voorstelling in elkaar gezet i.s.m. theatergroep SMOAR. Deze voorstelling werd iedere avond vertoont aan ouders en docenten van school. Ook werden er die avonden voorlichting gegeven door verslavingszorg Noord Nederland (VNN) aangaande dit thema. Kortom voor zowel leerlingen als ouders een zeer informatieve/leerzame dag.

Klik hier voor meer foto's over deze dag(en).

smoar1smoar2

!!  Dinsdag 10 december Nominatie sport(voetbal)ploeg van het jaar in Dongeradeel.!!!!!

Vandaag heeft de school te horen gekregen dat het voetbalteam(dat in oktober Fries-voetbalkampioen werd van alle PrO-scholen) genomineerd is voor sportploeg van het jaar in de gemeente Dongeradeel. Het team en begeleiders zullen een uitnodiging krijgen om aanwezig te zijn op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De school wil vooral de spelers van dit team van harte feliciteren met hun behaalde succes en de geweldige nominatie.

Spelers: Staand v.l.n.r. E Herder (leerkracht LO) Stefan Homsma, Marco Bergsma,Jan Visser,
             Nuretin Sahin en René vd Veen (begeleider/stagair)
             Zittend v.l.n.r. Johnny Bleeker, Erwin van Nieff, Erwin Heidstra, Theo Beekema en Jorick Doll.

IMG 1642 1024x683

SERIOUS REQUEST 2013

Van Kerstmarkt naar Kerstrun………….

Op het praktijk onderwijs in Dokkum ( J.J. Boumanschool ) wordt al weken gewerkt en gezwoegd om prachtige werkstukken te maken.
Werkstukken die verkocht zullen worden tijdens de kerstfair op 12 december van 16.30 – 20.30 uur.De opbrengst van deze fair wordt 100% besteed aan de actie van 3FM, Serious Request, het Glazen huis in Leeuwarden!Er wordt gehoopt op een goede verkoop om zodoende een mooi bedrag te kunnen schenken.Om dit bedrag nog verder omhoog te brengen wordt dit op een speciale manier naar Leeuwarden gebracht. Op donderdag 19 december zullen ongeveer 20 sportieve leerlingen en hun begeleiders via een sponsorloop dit geld naar Leeuwarden brengen. Een fantastische uitdaging waar men al weken fanatiek voor in training is.Zo werd zelfs Hugo Veenker bereid gevonden om belangeloos een speciale looptraining te verzorgen. De heer Veenker was diep onder de indruk van het enorme loop en doorzettingsvermogen van de leerlingen.De leerlingen zullen in estafette vorm de afstand van 30 kilometer afleggen. Om de leerlingen op de juiste startplaats te krijgen zijn er taxibusjes beschikbaar gesteld door de firma’s: Taxi NOF en Taxi Waaksma.

Goed om te merken dat ook deze ondernemers deze actie een warm hart toe dragen. Geweldig!

Klik hier voor meer foto's van de acties rond serious request.

SR run SR