Woendag 11 december Heftruckexamen

Op 11 december hebben 6 leerlingen examen gedaan voor het heftruckcertificaat bij Agrilog in Leeuwarden. Deze leerlingen hebben op school gedurende 12 weken les gehad in de praktijk en de theorie van het veilig rijden met een heftruck. De theorie is afgesloten met een toets op school. Vervolgens moest de praktijk nog worden afgesloten met een dag examen in het heftruckcentrum van Agrilog in Leeuwarden. Onder leiding van examinator Dirk Nanne moesten de leerlingen in groepjes van twee hun bekwaamheid in het veilig rijden met een heftruck laten zien. Na een voor sommigen wat aarzelend begin ging het gaande weg de dag een ieder heel goed af. Aan het eind van de dag ging iedereen met een goed resultaat en een heel goed gevoel naar huis. De leerlingen hebben een certificaat behaald voor de vorkheftruck en voor de reachtruck. De laatste is een speciale heftruck die veel in magazijnen wordt gebruikt. Lastig om mee te rijden als je het niet gewend bent, maar het ging deze leerlingen heel goed af !

Het certificaat is 5 jaar geldig. Daarna moeten de leerlingen weer een dag terugkomen voor herhaling om hun certificaat weer voor 5 jaar te kunnen verlengen. Dat was deze dag ook het geval voor de docent die de heftruckcursus op school geeft, Dhr. de Vries. Ook hij moest zijn vaardigheden in het veilig rijden met de heftruck opnieuw laten zien. Ook dat is gelukt, dus kunnen de leerlingen van de JJ Boumanschool die de heftruckcursus volgen dat de komende 5 jaar weer met een gerust hart doen.

De volgende leerlingen zijn geslaagd voor het heftruckcertificaat:
Jan Fokke de Jong; Johan de Jong; Erwin Heidstra; Jan Visser; Wybren Jan Talsma en Jacob van der Boon.

Allemaal van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Klik hier voor meer foto's van het heftruckexamen

heftruck132Heftruck131