Toelating

Een leerling wordt op de JJ Boumanschool aangemeld door de ouders, of door de school waar de leerling tot dan heeft gezeten, in samenwerking met de ouders.
Het komend schooljaar zal binnen het samenwerkingsverband
waar onze school deel van uitmaakt, net als de afgelopen twee jaren, gebruik gemaakt gaan worden van de “Plaatsingswijzer”.
Dit is een toelatingsinstru
ment dat meer rekening houdt met de resultaten die een leerling in het basisonderwijs heeft behaald en waardoor een passende onderwijsvorm voor VO kan worden gekozen.
De toelatingsprocedure van onze school die onder andere bestaat uit een gesprek, een toelatingstest, een beschikkingsaanvraag en een voorlichtingsavond wordt na de aanmelding in gang gezet.
Om tot de JJ Boumanschool te worden toegelaten moest voor een leerling een beschikking worden afgegeven door de RVC, de Regionale Verwijzings Commissie.
Vanaf het schooljaar 2015-2016 is de RVC opgeheven
en zal de beschikking worden afgegeven door het Samenwerkingsverband Friesland Noord (RPCL Pao).
Die beschikking wordt op basis van testgegevens verstrekt. In de testen wordt onderzocht hoe het staat met de cognitieve capaciteiten van de leerling en of er op bepaalde gebieden een leerachterstand is opgelopen tijdens de schoolloopbaan.
Bovendien kunnen sociaal-emotionele aspecten een rol spelen. Een leerling moet echter bovenal passen in het geheel van
de JJ Boumanschool.

Op de site van de Friese Plaatsingswijzer kunt u zien aan welke criteria moet worden voldaan om toegelaten te worden op het Praktijkonderwijs.

Naast de plaatsingswijzer kunt u in de bijlages nog lezen hoe onze toelatingsprocedures zijn vormgegegeven.