jjb adres

Actueel 2017-2018

Woensdag 20 februari Fantastische prestaties Pro- Dokkum op unihockeytoernooi.

Met twee busjes gingen onze 26 toppers met hun begeleiders naar Sneek waar school voor praktijkonderwijs "De Diken" ieder jaar een groottoernooi organiseerd. Er deden maarliefst 9 jongensteams en 7 meisjesteams mee dit schooljaar. Onze school was (voor het eerst) vertegenwoordigd met 4 teams . Twee jongesnteams en twee meisjesteam waren op school in training geweest om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Met heel veel enthousiastme en inzet werden heel veel wedstrijden gewonnen zowel bij de jongens als bij de meisjes. Onze meisjes speelden dit keer in het nieuwe flitsende (roze)tenues van school. (zie foto's) 
UIteindelijk resulteerde dit zowel bij de jongens als bij de meisjes in een 1e en 3e plaats. 
Alle deelnemers van onze school heel erg gefeliciteerd met de behaalde resultaten. School is trots op jullie sportieve prestatie.
Hieronder staan de beiden winnende teams van onze school. 

18uni118uni2

Klik hier voor meer foto's van het unihockeytoernooi in Sneek

Woensdag 7 februari Goed verlopen OPEN DAG.

De open dag van 2018 is opnieuw prima verlopen en de school heeft zich weer goed op de kaart gezet.
Ouders en (toekomstige) leerlingen hebben een goed beeld kunnen krijgen van de rust, structuur en de sfeer in school.
In diverse demo-lessen hebben (toekomstig) leerlingen mee kunnen doen of iets kunnen maken.

18open118open3

Klik hier voor een fotoimpressie van deze open dag.     

Dinsdag 30 januari PrO-basketbaltoernooi Leeuwarden een succes.

Twee teams van leerlingen uit het tweede leerjaar zijn, na een maand van voorbereiding, succesvol geweest tegen leerlingen van 5 andere praktijkscholen.
Er deden 8 jongensteams en 4 meisjesteams mee van scholen uit Drachten Leeuwarden en Heerenveen. Het jongensteam, onder aanleiding van meneer Kraamer werd, in de verliezersgroep verdienstelijk eerste. Het meisjesteam was dit jaar oppermachtig en verloor geen enkele wedstrijd. Ze kwamen trots met een grote beker terug op school.  
file7 800x600

Klik hier voor meer foto's  van het basketbaltoernooi.

Vrijdag 22 december Kerstontbijt en kerstviering Fase 1 en 2

Op deze laatste dag voor de kerstvakantie was er geen les meer volgens lesrooster maar een heerlijk kerstonbijt. De docenten hadden de kantine en beide technieklokalen omgetoverd in een gezellige eetzaal. Muziek, film en vooral veel kerstversiering en een lekker ontbijt maakte het erg sfeervol. Na het kerstontbijt en een korte pauze was er nog een mooie gezamenlijke kerstviering in de kantine van school. Het thema van deze indrukwekkende viering was "LICHT"
17kerstf12117kerstf122

Klik hier voor meer foto's van deze laatste schooldag.

Donderdag 21 december Kerstdiner F3 in de Kruisweg Damwoude

Leerlingen van fase 3 hadden allen een uitnodiging ontvangen voor een kerstdiner in de Kruisweg in Damwoude. Bijna alle leerlingen waren hierbij aanwezig. Zoals te zien is op de foto's hadden een flink aantal eerlingen de moeite genomen om hun mooiste outfits aan te trekken tijdens dit diner. Het eten was heerlijk en de leerlingen en leerkrachten hebben genoten.

17kerstf3117kerstf32

Klik hier voor meer foto's van het gezellige diner in Damwoude.

Woensdag 13 december Kerstmarkt voor kansarme kinderen in Afrika (Beautiful Gate)

Topdrukte tijdens de kerstmarkt op de JJ Boumanschool.... 
Afgelopen woensdag 13 december organiseerde de JJ Boumanschool te Dokkum een kerstmarkt ten behoeve van de Beautiful Gate. In de sfeervol versierde school werden veel eigen gemaakte artikelen verkocht. Daarnaast werd de inwendige mens niet vergeten. Bij diverse kramen kon bijvoorbeeld boerenkool, snert of vis worden gegeven. Dit dankzij de sponsoren Albert Heijn te Dokkum en Fiskko te Kollum.  Elke bezoeker van jong tot oud genoot van dit prachtige evenement. Samen met de enthousiaste leerlingen en docenten hebben ze de kerstmarkt tot een groot succes gebracht. Andries Schaafsma, docent aan de JJ Boumanschool zal in mei de fantastische opbrengst van maar liefst € 3000,00 persoonlijk overhandigen aan Toby en Aukje Brouwer van de Beautiful Gate. 

 17kerstmarkt117kerstmarkt2

Klik hier voor een fotoimpressie van de kerstmarkt.
Klik hier voor de fotoshoot bij onze schoolfotografe.

Donderdag 7 december Bezoek F3 aan scheepswerf en kerstmarkt Duitsland 

---- Hier een kort verslag van één van de leerlingen uit Fase 3.-----
De Meyer Werf scheepsbouw in Papenburg
Met de leerlingen van  fase 3 zijn we op 7 december 2017 naar Duitsland geweest in de bus het was zo’n 2 uurtjes rijden, toen we daar aankwamen moesten we nog een best stuk omrijden om op onze bestemming aan te komen, toen we daar aan kwamen moesten we eerst onze gids ophalen en aanmelden, toen gingen we in twee groepen een rondleiding doen, het duurde zo’n ander half uurtje zo groot is de Meyer werf. Het was een mooie beleving om te zien en het verbaasde me wel toen ze zeiden dat er zo’n 4.000 arbeiders daar werken.
Kerstmarkt in Oldenburg
De kerstmarkt viel me tegen maar heb wel genoten van de stad en plezier gemaakt met de mensen ze hebben daar heerlijk eten en kost ook niet zoveel we waren daar zo’n 3 en een half uurtje toen gingen we weer naar huis.
 
 IMG 6458IMG 6544

Klik hier voor foto's van dit bezoek aan Duisland.

Dinsdag 5 december Sinterklaas op onze school.

Sinterklaas heeft ook dit jaar de moeite genomen onze school te bezoeken. Samen met twee van zijn pieten heeft hij tal van klassen bezocht en een aantal vieringen bijgewoond.
Ook diverse docenten zijn vanuit het grote rode boek toegesproken en moesten een gedicht voorlezen.
Tussen 10.30 en 12.10 uur waren er in vrijwel alle klassen sinterklaasvieringen met leuke surprises en mooie gedichten.

17sint117sint

Klik hier voor meer foto's van het bezoek. 

 Donderdag 23 november Docenten JJB opnieuw eerste in docentenvolleybaltoernooi.

Donderdagavond was er het jaarlijks volleybaltoernooi tussen de Praktijkscholen van Friesland. Ditmaal was het Liudger Drachten de gastheer.
Docenten van 6 verschillende scholen waren vertegenwoordigd en gingen rond de klok van zes uur eerst samen hutspot eten.
Rond de klok van 7 uur traden de teams aan in flitsende tenues van hun school en werd er vooral ontspannen (soms fanatiek) maar vooral sportief gespeeld.
In rap tempo werden 16 wedstrijden gespeeld en stonden we iets na 21.00 uur gereed voor de prijsuitreiking.
Ondanks één nederlaag tegen het Singelland werd onze school verdienstelijk eerste en prolongeerden we de wisselbeker.
17volleybalzonder2 754x60017volleybalmetbeker 724x600

    Einduitslag:
1  JJ Boumanschool Dokkum
2 Singelland de Venen Drachten
3 De Diken Sneek
4 Comenius College Leeuwarden
5 Liudger College Drachten 
6 Piter Jelles de Brege Leeuwarden 

Donderdag 23 november Gezellige middagje met 3 docenten die 50 jaar zijn geworden.

Het jaar 1967 stond deze middag even centraal. Het geboortejaar van drie van onze collega's (zie onderstaande afbeelding). Kortgeleden werden ze allemaal 50 jaar.  Deze collega's hadden al het personeel van onze school uitgenodigd om dit heugelijke feit samen met hen te vieren in het Grand-Café van school.  Met  de aankleding en hulp van eigen personeel catering werd dit een erg gezellig samen zijn.
De betreffende docenten hebben een (Sara/Abraham) oorkonde ontvangen en een leuk presentje.

150jarigen17driejarigen
Klik hier voor meer foto's vandeze feestelijke dag

Nathalie vd Veen als één van de 1e leerling met eigen auto naar school.

Nathalie in haar Golf V5 met echte leren stoelen.
17Nathalie17Nathalie1

 

Donderdag 16 november Grandioze disco in de Ponderosa met eigen DJ Youri  

Disco20171disco20172

Afgelopen donderdag vond er een schooldisco plaats voor alle leerlingen van de JJ Boumanschool.
Dit keer werd het niet op school, maar in de Ponderosa gehouden.
Met onze eigen dj Youri Hiemstra uit Fase 3 werd dit een geslaagde avond. Een avond om niet te vergeten!

Klik hier voor meer foto's van de disco

Maandag 30 oktober Geslaagden VCA-cursus 

Het behalen van een VCA diploma kan voor veel fase3 leerlingen van belang zijn in de zoektocht naar een baan of stageplaatsing. Een werkgever stelt eisen aan zijn werknemers en wil dat er in ieder geval veilig wordt gewerkt. Ook bij de stage-intakegesprekken wordt er vaker gevraagd naar een VCA diploma en soms zelfs geëist.
Op onze school worden deze lessen al heel lang gegeven door dhr. J.Hooghiemstra. Helaas kon door ziekte van dhr Hooghiemstra de lessen niet worden gegeven en moest er worden gezocht naar een andere oplossing. Deze oplossing werd gevonden door de lessen te laten verzorgen door een extern opleidingsinstituut, t.w Bouwhuis opleidingen uit Leeuwarden.
Bouwhuis opleidingen is bekend met de PRO leerlingen en hun leerproblematiek, en konden bovendien hun lesuren afstellen aan de schoollestijd.
Na 3 dagen van intensieve focus op de VCA in combinatie met ondersteunende huiswerkopdrachten, konden onderstaande leerlingen binnen een week hun welverdiende VCA diploma behalen:  Proficiat:
Tenny Anastatia                                         Jelmer vd Ploeg
Xander Toornstra                                       Marcel vd Meulen
Andre van Dijk                                           Daniel Schouwstra-Atsma
Marcel Bleeker                                           Gerben Bouma
Berend-Jan de Graaf                                 Quinten Eenkhoorn 

Woensdag 11 oktober Deelname meisjes in PrO-voetbaltoernooi Dokkum 

Dit jaar hadden we een primeur en deden er, naast de jongens van alle praktijkscholen, ook meisjes mee. Alle PrO-scholen uit Friesland waren aanwezig met één of meerdere teams. In totaal deden er 8 jongens en 4 meisjesteams mee aan dit toermooi.
Het toernooi werd zoals gewoonlijk gehouden op de kunstgrasvelden van het sportcomplex van voetbalver. Be Quick Dokkum. De meisjes begonnen het toernooi voortvarend en wonnen alle wedstrijden. Hiermee behaalden ze de finale. De jongens haalden de finale net niet en werden in de kruisfinales uitgeschakelend door de Compagie2 uit Heerenveen. Om de 3/4e prijs wisten de jongens toch knap de derde prijs te bemachtigen door van het Liudger College uit Drachten te winnen. Een prima prestatie jongens !
De meisjes van onze school waren ook in de finale tegen Piter Jelles de Brêge uit Leeuwarden "heer en meester" en wonnen de finale met 1-0. We kunnen zeggen dat ook het meisjestoernooi goed is verlopen en dat we volgend jaar weer gaan kijken of het nogmaals naast het toernooi van de jongens gerealiseerd kan worden.

17ProV17PrOV2

Einduitslag jongens:
1 Comenius College Leeuwarden
2 De Compagnie 2 Heerenveen
3 JJBoumanschool Dokkum
4 Liudger College Drachten

Einduitslag meisjes:
1 JJ Boumanschool Dokkum
2 Piter Jelles de Brêge Leeuwarden
3 De Diken Sneek
4 De Compagnie Heerenveen

Klik hier voor meer foto's van het voetbaltoernooi
(dit jaar gemaakt door onze eigen huisfotograaf Mirjam van Hulst uit groep F2A)
Mirjam heel erg bedankt voor je mooie foto's

Maandag 2 oktober Theathervoorstelling TRAXX  voor fase 3

Kapot van jou
Fase 3 hadden een theatervoorstelling in onze eigen gymlokaal. De voorstelling ging over sociale- en verkeersveiligheid: keuzes maken, grenzen stellen, verantwoording nemen. 
De hoofdrol spelers waren Roy, Arwin en Mikkie. Drie vrienden. Gewone jongeren. Met gewone toekomstdromen. Maar één foute beslissing kan fataal uitpakken.
Het gesprek wat daarna tussen de acteurs en onze leerlingen plaats vond was heel bijzonder, soms emotioneel en door de inbreng van de leerlingen indrukwekkend. 
Ook lieten de leden van TRAXX zien hoe je met verdriet en onveilig gedrag om kunt gaan.
De voorstelling was dan ook zeker een succes te noemen.

IMG 6136IMG 6157

Klik hier voor meer foto's van de voorstelling in de gymzaal van onze school.

Maandag 4 september Introductiedag

De vakantie zit er weer op en het nieuwe schooljaar ging van start met een introductiedag voor alle drie de fasen.
Vanaf 11.00 uur kregen de leerlingen hun nieuwe rooster en werden er per fase en met nieuwe/andere klasgenoten verschillende activiteiten gedaan.
Fase 1 leerlingen bleven op school en leerden hun klasgenoten beter kennen en verkenden het het (voor hun nieuwe) schoolgebouw.
Fase 2 leerlingen gingen met de groep zwemmen naar het Tolhuisbad in Dokkum.
Fase 3 leerlingen deden verschillende activiteiten in Zwaagwesteinde bij de Zilveren maan. (kanovaren, beachvolleybal en booschieten)
Na deze ontspannen eerste dag kunnen de leerlingen zich morgen opmaken voor een lesdag volgens het nieuwe lesrooster. 

Klik hier voor meer foto's van de introductiedag.
17Introductie117introductie2

Maandag 4 september Nieuw lokaal handel en detail

Aan het eind van vorig schooljaar (en begin van dit nieuwe schooljaar) is er druk gewerkt aan het nieuwe lokaal voor winkel en detail.
De afgelopen twee jaar werden deze lessen verzorgt door mevr. vd Ploeg op de locatie van het Dockinga college.
Vanaf nu hebben we dit lokaal dus op eigen locatie aan de Birdaarderstraatweg.
Naast de wijziging van locatie heeft er ook een wijziging plaatsgevonden van docent.
Vanaf dit nieuwe schooljaar zal mevr. Miedema de lessen winkel en detail gaan verzorgen.
 
Klik hier voor meer foto's van dit nieuwe lokaal
17wd117wd2