Klachtencommissie en Klachtenregeling

Ons bestuur heeft zich aangesloten bij de landelijke klachtencommissie van de Besturenraad PCO.
Het reglement van deze regeling is op school ter inzage.

Het adres van de commissie is:

Landelijke klachtencommissie voor het christelijk onderwijs, Postbus 694 2270, AR Voorburg, Tel. 070 3861697. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het secretariaat van de klachtencommissie is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur.
Voor de website van de beroeps-, geschillen-, en bezwarencommissies klikt u naar:
www.kringenrechtspraak.org

Tevens kunt u voor informatie of met klacht terecht bij de Geschillencommissie voor het Bijzonder Onderwijs: www.gcbo.nl

Leerlingen kunnen al dan niet anoniem een klacht of opmerking deponeren in een daarvoor bestemde klachtenbus. Natuurlijk is echter de mentor de eerst aangewezen persoon om over problemen of klachten te praten. Ouders en leerlingen kunnen klachten indienen over gedragingen en beslissingen, of het nalaten daarvan, van het bevoegd gezag en het personeel.

Veruit de meeste klachten over de dagelijkse gang van zaken in de school zullen in onderling overleg tussen ouders, leerlingen personeel en schoolleiding op een goede wijze kunnen worden afgehandeld. Voor klachten die naar uw mening niet afdoende zijn afgehandeld kunt u een schriftelijke klacht indienen bij de landelijke klachtencommissie.

Vragen - Postbus 51

Voor vragen kunt u ook terecht op de website Postbus 51. Ga naar 'Onderwijs en cultuur' onder "Thema's". Daar vindt u meer informatie. Mocht u desondanks toch nog een vraag hebben dan kunt u gratis bellen naar Postbus 51: 0800 8051.