Interne stage

Naast de genoemde vakken is er op school een systeem van interne stages.
Dat is een verzameling van 14 arbeidssimulatieprojecten waarbij leerlingen uit voornamelijk de tweede fase gedurende een periode van drie weken geen, of slechts gedeeltelijk, de reguliere lessen volgen en in plaats daarvan zelfstandig in een arbeidsimulatie werken.

Voorbeelden van deze interne stages zijn o.a. huishouding,receptie, magazijn, boodschappen, catering, interieur, onderhoud enz.

Klik hier voor korte video-impressie van een aantal interne stages op onze school.

Het doel van deze "arbeidssimulatie" is leerlingen voor te bereiden op werk, door ze zelfstandig zonder de hulp van een docent, reële taken te laten uitvoeren. De nadruk ligt op het ontwikkelen van een goede werkhouding.
De interne stages worden beoordeeld en leerlingen kunnen hiervoor een certificaat verdienen.

Cursussen

Op de JJ Boumanschool worden in de tweede fase diverse cursussen en opleidingen verzorgd die met een officieel certificaat of diploma worden afgesloten.

Zo is er de gelegenheid een lasdiploma op niveau 1 of 2 te halen, of een diploma VCA, een veiligheidscertificaat dat in vele bedrijfstakken een vereiste is.                                                   sanitairtamara

lassen

Een diploma Schoonmaken erkend en mede opgezet door de branche.

Een brommerrijbewijs waarvoor je binnen school wordt opgeleid door een rijschoolhouder en waarvoor je bij het CBR een examen aflegt.
Een heftruckcertificaat, een trekkerrijbewijs of zelfs een melkdiploma.

hefschooltrekker

De opleidingen worden afgesloten met een examen bij een instelling of er wordt een examinator ingehuurd. De diplomauitreiking is een regelmatig terugkerend feest.

Diploma's en certificaten voor cursussen en interne stages worden door de leerlingen verzameld in hun portfolio.